Gjør onboarding i bedriften morsomt med e-læring

En digital ombordstigning lar nyansatte lære alt de trenger å vite om bedriften, i sitt eget tempo.

Digital onboarding er når du tar en tradisjonell ansettelsesprosess og gjør den tilgjengelig online. Å introdusere nye ansatte for en bedrift kalles også organisatorisk sosialisering, men de siste årene har «onboarding» blitt et mer utbredt begrep. 

Den viktigste funksjonen i onboarding er å ønske nyansatte velkommen, og samtidig introdusere dem for bedriftskulturen, teamet deres og de overordnede forretningsmålene. Man skal altså utstyre den nyansatte med all informasjonen vedkommende trenger for å utføre jobben sin.

Å gjøre dette i et digitalt rammeverk har en rekke fordeler. Man sikrer blant annet at alle får all relevant informasjon, uten at store eller små detaljer blir glemt. Den nyansatte får dessuten tid og ro til å absorbere innholdet. 

Jo raskere nyansatte føler seg velkommen og tilpasset sine nye roller, desto raskere vil de begynne å bidra med verdi til bedriften.

Motiverende onboarding i e-læringsplattformen Inwise

 

Inwise LMS tilbyr enkel og motiverende e-læring, som passer perfekt for å gi nyansatte en god introduksjon i arbeidsoppgaver og arbeidsrutiner. 

Du kan sette opp et læringsløp for de nyansatte, slik at de får en strukturert innføring i arbeidsoppgaver steg for steg. Konkret innhold og form bestemmer du selv, basert på din bedrifts behov. Inwise er enkelt og moro å jobbe med, både for ledere og ansatte. 

Nøkkelfunksjoner i Inwise LMS

Inwise kan tilpasses alle former for opplæring, og det krever ingen forkunnskap. Løsningen er svært enkel å administrere, og lar deg tilrettelegge opplæringen med en rekke forskjellige komponenter:

Du benytte deg av:

  • Tekstinnhold
  • Bilder
  • Guider
  • Presentasjoner
  • Videoer
  • Lydfiler
  • Nedlastbare vedlegg
  • Quiz
  • Eksamen

Man står fritt til å bruke så mange eller så få komponenter man vil når man former onboardingen med Inwise. Ved behov kan prosessen også deles opp i flere deler, som kapitlene i en bok.

Quizer kan brukes for å teste den nyansattes ferdighetsnivå, og avslutningsvis kan en eksamen være nyttig for å evaluere om nyansatte oppfyller kravene dine. Man kan også sløyfe dette helt og holdent, og kun benytte Inwise som en informasjonsportal for nye ansatte.

Hvorfor gjøre onboardingen digitalt?

Onboarding i ro og mak 

Med et digitalt onboardingsløp kan nyansatte gjøre seg kjent med bedriften i sitt eget tempo. Dessuten kan online onboarding begynne allerede før de setter foten innenfor døren.

Alle nyansatte får lik, oppdatert informasjon

Når onboardingen er digital vil ikke mengden informasjon du får være avhengig av hvem du har pratet med på den nye jobben. I stedet får alle den samme, gjennomtenkte introduksjonspakken. Det er også lettere å holde informasjon og dokumenter til nye ansatte oppdatert, siden alt er lagret i en sentral løsning.

Alltid tilgjengelig – på alle flater

Inwise LMS lever i nettskyen og er tilgjengelig når som helst. Inwise fungerer på alle flater, og informasjon vil fremdeles være tilgjengelig senere, hvis man vil gå tilbake og lese noe på nytt.

Du sparer penger på det!

Digital ombordstigning av ansatte krever mindre personlig opplæring, noe som igjen reduserer kostnadene ved nyansettelser.

Mange har høye krav eller forventninger til sin nye arbeidsplass, og onboardingen er din første sjanse til å gi et godt inntrykk av bedriften. Hvis du vil vite mer om digital onboarding med Inwise, ta kontakt med tone.eikrem@apriil.no 

Fremtidens e-læring

Det skal være enkelt og morsomt å lære. Inwise er læringsplattformen som setter brukeropplevelsen i sentrum.