googlefarger med luper

SEO er definert som prosessen som gjør nettsiden din synlig på søkemotorer. Målet med denne typen markedsføring er å generere målrettet trafikk til nettsiden, samt få bedre rangeringer på søkemotoren.

Hvordan Google velger å rangere din hjemmeside er basert på flere ulike faktorer, og disse endrer seg over tid. For å jobbe effektivt med SEO er det dermed viktig å hele tiden følge med på hvilke faktorer som vil hjelpe din synlighet.

Les også: Innholdsmarkedsføring er livet før kjøpet 

Hvorfor er SEO viktig?

Ved å gjøre deg synlig på nettet, kan du oppnå økt trafikk til nettsiden din – og deretter få konverteringer i form av eksempelvis skjemahenvendelser eller salg. For at søkemotoroptimaliseringen skal bli optimal er det viktig å jobbe med dette kontinuerlig.

Grunnen til at SEO krever kontinuerlig jobbing er fordi Google endrer sin algoritme cirka to ganger daglig. Dette kan være alt fra små til store endringer, som kan påvirke din rangering.

Hvordan implementerer man SEO?

Det er vanlig å dele søkemotoroptimalisering inn i to ulike tiltak: On Page-SEO og Off Page-SEO. On Page SEO handler om at du tilpasser elementene på din egen hjemmeside, for å bli mer attraktiv for søkemotoren og dermed mer synlig. Off Page-SEO er alt du gjør for å påvirke rangeringen til nettsiden eksternt.

Dette kan for eksempel være lenker fra andre nettsteder til din hjemmeside.

Hvordan jobbe med SEO?

For at du skal oppnå den synligheten du ønsker er det viktig å henge med i svingene. Du kan selvfølgelig gjøre denne jobben selv, men det krever at du har god tid til å holde deg oppdatert på hva som skjer innen SEO, samt at du har tid til å implementere endringene som kreves.

En annen mulighet er å jobbe med en SEO-konsulent. Da får du gode analyser, som gir deg en indikator på hvilke tiltak som skal til for at din nettside blir mer synlig på søkeresultatene.

Trenger du hjelp til å se på hvordan din bedrift kan bli mer synlig på nett? Vi i Ludens kan hjelpe deg med dette. Vi gir deg de nødvendige analysene, gode råd og ikke minst fullføring av optimaliseringsarbeidet. Ta kontakt med oss i dag, og vi hjelper deg med å utvikle din SEO-strategi.

Kontakt oss

Har du et prosjekt du ønsker at vi skal se på? Fortell oss kort hva det gjelder i skjemaet under, og vi tar kontakt.