Søkemotoroptimalisering eller SEO (Search Engine Optimisation) handler om å tilpasse nettsidene dine slik at det lett for Google både å finne deg og forstå hva du kan tilby. Sannsynligvis kommer over 50 prosent av trafikken til ditt nettsted via Google, noe som tydelig illustrerer hvor viktig denne optimaliseringen faktisk er.

Det hjelper ikke å ha verdens vakreste og mest funksjonelle nettside hvis ingen ser den. Ved å spille på lag med Google sine algoritmer bedrer man rangeringen sin, slik at man kommer bedre ut på søk. Det er over 200 faktorer som avgjør hvilke sider som får rangere øverst i resultatet. Vi deler disse kriteriene inn i de tre hovedkategoriene "innhold", "teknikk" og "lenker".

 bilde av hender som søker etter noe på google

Slik jobber Apriil Digital Oslo med SEO:

Mange brikker skal på plass for å få de beste resultatene. Her er fire ting som bidrar til bedre rangering.

1. Søkeordsanalyse

Vet du hvilke ord målgruppen din bruker for å finne dine tjenester eller produkter, eller bruker dere i dag et språk som er preget av interne begreper og fagterminologi? Vi begynner med å gjøre en søkeordsanalyse for å slå fast hvilke søkeord målgruppen faktisk benytter seg av.

2. Teknisk gjennomgang

Google blir stadig bedre på å vise relevante søkeresultater, men det er fortsatt snakk om en robot. Derfor er det viktig å kartlegge hvordan nettstedet ditt oppleves av Google-boten. Den tenker ikke alltid helt likt som et menneske, selv om det er tanken bak.

3. Optimalisering av nettstedet

For å oppnå gode rangeringer for viktige søkeord, må man gå gjennom strukturen på nettstedet og sørge for at siden er brukervennlig. I tillegg bør innholdet på viktige landingssider optimaliseres, slik at både Google og brukeren opplever innholdet som nyttig

4. Blogg og sosiale medier

Det er sjeldent man spretter opp på toppen i Google-søk ved å kun optimalisere landingssiden. Autoriteten til nettstedet ditt avgjøres også av hvor flink du er til å dele kunnskap og vise at du er en ekspert, både på eget nettsted og gjennom sosiale medier.

Vi har lang erfaring med søkemotoroptimalisering. Ta kontakt om du trenger en statussjekk på din nettside. 

 

Kontakt oss

Har du et prosjekt du ønsker at vi skal se på? Fortell oss kort hva det gjelder i skjemaet under, og vi tar kontakt.